Skurna vaniljbullar.

Vaniljkrämen.
3dl mjölk
1/2 vaniljstång
3msk strösocker
1 1/2msk maizena majsstärkelse
4 äggulor
Eller så går det bra om man är lite lat av sig att använda halvfärdig kräm för kokning.
Vaniljstången kan bytas ut mot 1-2tsk vaniljsocker som inte ska koka med utan tillsättas efteråt.

Bulldegen.
150g smör
50g jäst för söta degar
3dl mjölk
3/4dl strösocker
2 ägg
12dl vetemjöl
Smält smöret och låt det svalna.
Finfördela jästen i en bunke.
Tillsätt mjölken,sockret,äggen och det smälta smöret.
Rör tills jästen löst sig.
Häll i det mesta av vetemjölet.
Arbeta till en smidig deg.
Tillsätt mer mjöl om det behövs.
Låt stå och jäsa under duk i 15 min.
Blanda samman smör och florsocker till fyllningen.
75g rumsvarmt smör
1 1/2dl florsocker.
Kavla ut hälften av degen till en platta,cirka 30x40 cm.
Lägg den i en långpanna som är täckt med bakplåtspapper.
Bred på vaniljkrämen.
Kavla ut resten av degen och bred på fyllningen,rulla ihop degen och skär sedan 2cm tjocka skivor
som läggs i rader på vaniljkrämen.
Låt nu allt jäsa under duk i 60 min!
Sätt under tiden ugnen på 200grader.
Pänsla sedan med ägg och grädda sedan allt på nedersta falsen i 25 min.
Blanda sedan 2dl florsocker och cirka 1msk vatten till glasyr och ringla över vaniljbullarna när den kommit ut ur ugnen....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0